Northleaf Capital Partners / by Jessy Helmer

Project Description:

Straticom’s relationship with Northleaf dates back to 2007 when our team was hired to refresh existing build out and provide an upgrade in branding.

For their recent needs, Straticom was hired to help them accommodate and plan for future growth, and worked strategically to look at various spaces that may suit their needs best. In the end, it was decided that staying in their existing location while reworking the layout would make the most sense for the company.

Challenges & Solutions:

Given that Northleaf had decided to stay in their existing 12,000 SF space, Straticom was tasked with providing a solution for their expected growth. This was achieved by keeping most of the existing build out, while introducing an entirely new furniture program that would see them move from 8’ x 8’ workstations down to 6’ x 7’ workstations with lower panels for more access to natural light.

The project was broken into 3 phases. Phase 1 was the construction, and to cut down on costs was completed during working hours.  In order to accommodate, Straticom designed swing space for the employees to utilize during this phase, and scheduled construction to take place over the summer months when business slows down for the company and majority of staff take their holidays.

New paint, carpet, and furniture were completed after hours for Phase 2 and Phase 3.

Successes:

The client really wanted the design to give back to their employees, both for attraction and retention. Their growing workforce is now settled in with a brand new lunch area, reception, centralized meeting rooms, and a significant branding refresh. 

Click here to view photos of the project